Wenkbrauwlift

Tijdens het verouderingsproces verandert onze schedel en verslapt de huid. De huid verliest namelijk collageen en elastine en dit kan de positie van onze wenkbrauwen veranderen. Door dit op tijd te behandelen kun je het verzakken van de wenkbrauwen tegengaan. Ook als de wenkbrauwen al verzakt zijn, is dit in zeker mate ook te corrigeren.

Wanneer kies ik voor een wenkbrauwlift?

Het verzakken van de wenkbrauwen is een gevolg van het verouderingsproces. Bij de meeste mensen begint dit vaak pas zichtbaar te worden na je dertigste levensjaar. Het kan zijn dat het eerder zichtbaar wordt doordat het een familiar symptoom is. Het is raadzaam om te beginnen voordat de verzakking erg zichtbaar is, zodat het process zoveel mogelijk vertraagd kan worden.

Wenkbrauwlift Roots Clinic
Wenkbrauwlift Roots Clinic

Welke behandeling wordt er gekozen bij een wenkbrauwlift?

Er zijn verschillende manieren om een wenkbrauwlift te realiseren. De keuze voor de behandeling hangt af van de oorzaak en hoe ver het verouderingsproces gevorderd is. Tijdens een intakegesprek kijken wij bij Roots Clinic welke behandeling het meest geschikt is. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden die we hieronder toelichten.

Soorten behandelingen

  • Chirurgie: zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift middels chirurgie waarbij de wenkbrauw terug geplaatst wordt naar de oorspronkelijke positie. 
  • Botoxbehandeling: de minst invasieve methode. Door de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken te ontspannen, gaan de wenkbrauwen weer iets omhoog staan. Hiermee creëer je een meer open en frisse blik.
  • Fillerbehandeling: door bijvoorbeeld temporaal gebied weer volume terug te geven, kan men een liftend effect van de wenkbrauwen creëren.

Nazorginstructie

Bij elke behandeling krijg je bij Roots Clinic een uitgebreide nazorginstructie mee. De exacte nazorginstructies zijn afhankelijk van het type behandeling dat wordt gekozen bij het creëren van een wenkbrauwlift.

FAQ

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat.

Een wenkbrauwlift door middel van een botox behandeling is zeker zichtbaar en effectief ondanks dat het de minst invasieve methode is. Deze behandeling creëert een meer open blik en frisse uitstraling. Het uiteindelijke resultaat is echter afhankelijk van hoe sterk de spier aan de wenkbrauw trekt. Bij Roots Clinic hebben beginnen we altijd met een uitgebreide intake, waar we een indicatie doen op basis van jouw persoonlijke situatie.