Voorhoofdslijnen

Net zoals bij de fronsrimpel ontstaan de voorhoofdslijnen door het herhaaldelijk bewegen van de spieren. In het geval van de voorhoofdslijnen gaat het om één specifieke spier, namelijk de M. Frontalis. Deze spier hecht zich aan de wenkbrauwen en loopt over de schedel door naar achteren. Door deze spier in ontspanning te brengen, kan de lijnvorming in het voorhoofd verminderd worden. 

Wanneer moet ik voorhoofdslijnen behandelen?

Voorkom het dieper worden van de voorhoofdslijnen door deze op tijd te laten behandelen. Bij het zien van lijnen in rust, is het raadzaam om te beginnen met een behandeling. In veel gevallen is het raadzaam om het voorhoofd met andere zones te combineren om het meest natuurlijke resultaat te bereiken.

Voorhoofdlijnen Roots Clinic
Voorhoofdlijnen botox

Welke behandeling past het beste bij het aanpakken van de voorhoofdslijnen?

De meest voorkomende behandeling is een botoxbehandeling om de voorhoofdslijnen aan te pakken. Hierbij worden botoxprikjes die ervoor zorgen dat de spier in ontspanning komt verdeeld over het voorhoofdsgebied. Echter is een botoxbehandeling niet voor iedereen de beste keuze. Heb je al afhangende wenkbrauwen of overtollig huid van de bovenoogleden, dan is het meestal niet de beste keuze. Er kan dan gekeken worden naar skinboosterbehandelingen. Afhankelijk van de indicatie kiezen we voor de meest geschikte behandeling.

Het behandeltraject

Wanneer er wordt gekozen voor een botoxbehandeling, passen wij de de dosering aan zodat het effect bij jouw gezicht past. We streven hierbij naar een zo natuurlijk mogelijk en duurzaam resultaat. Optimaal effect kan worden bereikt wanneer er een combinatie wordt gemaakt met een behandeling die de collageenstimulatie plaatselijk activeert. Dit kan met skinboostersbehandelingen die zorgen voor behoud van een stevige en jeugdige huid.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling. 

FAQ

Bij een botoxbehandeling wordt het stofje botulinetoxine A verdund en door middel van kleine injecties in de spier geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de spier tijdelijk tot rust komt. Het eerste effect is vaak na één tot vijf dagen zichtbaar. Twee weken na de behandeling zie je optimaal resultaat. Het effect van een botoxbehandeling houdt gemiddeld tussen de drie en zes maanden aan.

Een botoxbehandeling wordt door de meeste mensen als pijnloos ervaren. Bij Roots Clinic werken we met zeer dunne naalden die hooguit als kleine speldenprikjes aanvoelen. Het ondergaan van een botoxbehandeling duurt slechts enkele minuten

Het resultaat van een voorhoofdslijnenbehandeling houdt gemiddeld tussen de twee en vier maanden aan. Dit is iets korter dan bij andere botoxbehandelingen in het gezicht, omdat we in het voorhoofd vaak een kleine dosering gebruiken. De reden om een kleinere dosering te gebruiken in het voorhoofdsgebied is om afhangende wenkbrauwen te voorkomen. Dit is tevens het gebied waar men de beweging vaak als eerste ziet terugkomen. Wij adviseren om botoxbehandelingen voor het voorhoofdsgebied om de drie maanden te herhalen.

Het grootste verschil met de botoxbehandeling voor bijvoorbeeld de frons of de kraaienpootjes zijn het risico op lichte asymmetrie. Echter, dit is bij een nacontrole vaak makkelijk te corrigeren. Naast lichte asymmetrie kunnen afhangende wenkbrauwen ook een gevolg zijn wanneer er een te hoge dosering wordt gebruikt.  Bij Roots Clinic starten wij altijd met een lage dosering en verhogen wij deze stapsgewijs indien nodig. 

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat.