V-line facial slimming

Naast dat botox wordt ingezet voor het verzachten en voorkomen van fijne lijnen en rimpels, kan het ook ingezet worden voor het shapen en contouren van het gelaat. Door middel van botoxinjecties kunnen we bijvoorbeeld erg prominente kauwspieren verzachten. Hiermee kunnen we een meer vrouwelijk contour realiseren, wat ook wel V-line shaping wordt genoemd.

Wanneer kiezen voor V-line shaping

Mensen met hele prominente kauwspieren hebben vaak een wat meer hoekig gezicht. Deze harde vormen worden ook wel gezien als typische mannelijke kenmerken. Het kan zijn dat je je hier zodanig aan stoort en verlangt naar zachtere contouren en een meer vrouwelijke uitstraling. Je kunt er dan voor kiezen om V-line shaping in te zetten om dit resultaat te bereiken.

Roots Clinic facial slimming v shape
V line shaping roots clinic

Wat kun je verwachten van een behandeling met V-line shaping?

Tijdens V-line shaping worden de kauwspieren met botulinetoxine A geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren in ontspanning komen en met de tijd in grootte en kracht afnemen. Daardoor zullen de scherpe vierkante vormen in je gezicht verminderen en bereik uiteindelijk een meer V-vormig gezicht. 

Nazorginstructie

Na een behandeling met V-line facial slimming kunnen er soms rode vlekjes ontstaan. In enkele gevallen kunnen er ook kleine blauwe plekjes voorkomen. Dit alles trekt binnen enkele dagen weer weg. Na de behandeling kunnen de dagelijkse werkzaamheden gewoon hervat worden. Zoals bij alle botoxbehandelingen worden sporten,de sauna en zonnebank en het nuttigen van alcohol binnen de eerste 24 uur na de behandeling echter afgeraden.

FAQ

Door het doelgericht toedienen van botulinetoxine A (botox) in de kauwspieren, zullen deze spieren ontspannen. Als gevolg zullen deze spieren in grootte en kracht afnemen. Een botoxbehandeling in de kauwspieren heeft echter geen effect op het kauwen zelf. 

Voor een V-line shaping facial wordt er gebruikgemaakt van botoxinjecties. Botoxinjecties worden door de meeste mensen als pijnloos ervaren. Bij Roots Clinic werken we met zeer dunne naalden die hooguit als kleine speldenprikjes aanvoelen. Het ondergaan van een botoxbehandeling duurt slechts enkele minuten.

Botulinetoxine is het werkzame stofje in botox. Deze is gemiddeld na drie tot zes maanden uitgewerkt. Dit betekent dat de spier zich weer volledig kan inspannen, maar het spiervolume is daarmee niet meteen terug. Vaak zijn enkele behandelingen met een tussenpoos van ongeveer vier tot zes maanden nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Om het resultaat te behouden, adviseren wij om elk half jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.