Traangoot, wallen of donkere kringen

De ogen zijn het meest sprekende deel van het gezicht en de eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak rondom de ogen als eerste zichtbaar. De oogopslag is dan ook een populair onderwerp voor behandelingen en wij zijn continu op zoek naar de meest effectieve manieren om de ogen hun natuurlijke frisheid terug te geven. Fijne lijntjes – ook wel kraaienpootjes -, donkere kringen en/of wallen kunnen allen bijdragen aan een minder levendige, vermoeide blik.

Wanneer kun je het beste beginnen met het behandelen van fijne lijntjes, wallen en kringen rond de ogen?

Het beste is om met de behandelingen te starten wanneer het verouderingsproces langzaam zijn intrede maakt. Op deze manier kan de behandeling preventief ingezet worden om verandering van de huid rondom de ogen te voorkomen. Bij de meeste mensen is dit zo rond begin 30. Echter, wanneer de veranderingen vergevorderd zijn kan deze alsnog behandeld worden om de huid te verbeteren. Vaak zijn er dan wel meer behandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken.

Roots Clinic traangoot wallen lijntjes
Roots Clinic traangoot

Welke behandeling is geschikt voor het verminderen van wallen of donkere kringen?

Tijdens een intakegesprek bij Roots Clinic worden de oorzaken van de vermoeide blik vastgesteld en wordt advies gegeven voor passend traject, dat kan bestaan uit het toepassen van verschillende technieken. Denk aan fillers in de traangoot of in het midden van het gezicht om de verslapte huid rond de ogen te verstevigen, speciale skinboosters om de huidstructuur te verbeteren, of een peeling- of laserbehandeling of microneedling om donkere kringen tegen te gaan. Wordt er geconstateerd dat het voornamelijk overtollig huid betreft, dan worden de mogelijkheden voor plastische chirurgie besproken.

Wat kun je verwachten van een behandeling van de kringen, rimpels en wallen rond de ogen?

In samenspraak met de behandelende arts wordt besproken wat het beste behandelplan is voor het meest natuurlijke resultaat. Vaak is dit een combinatie van verschillende behandelingen.

Nazorginstructie

De nazorg verschilt per behandeling en wordt persoonlijk met de cliënt besproken. Vervolgens ontvang je het nazorgplan ook per email, zodat deze rustig kan worden nagelezen. Op dezelfde manier ontvang je na het intakegesprek ook het behandelplan per email; op deze manier kan je een weloverwogen beslissing maken.