Spanningshoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten en kan enorm vervelend zijn. Spanningshoofdpijn en migraine kunnen soms zodanig ernstig zijn dat het je dagelijkse leven flink beperkt. In veel gevallen wordt deze hoofdpijn veroorzaakt door spierspanning.

Wat voor behandeling helpt bij hoofdpijnklachten?

Spanningshoofdpijn en de meeste vormen van migraine kunnen goed verholpen worden door een behandeling met Botuline Toxine A, oftewel botox. Afhankelijk van het type hoofdpijn en de zone waar de hoofdpijn ervaren wordt, kunnen wij gericht het gebied behandelen. Soms is het behandelen van één zone zoals de frons al voldoende. In andere gevallen zal er uitgebreider behandeld moeten worden en worden ook zones in kaak en/of nek behandeld.

Roots Clinic hoofdpijn en migraine
Roots Clinic spanningshoofdpijn

Wat kun je verwachten van een botoxbehandeling voor hoofdpijn?

Veel hoofdpijnklachten worden veroorzaakt door een constante opgebouwde spierspanning. Door middel van een aantal prikjes in de desbetreffende spier wordt deze in ontspanning gebracht.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling.

FAQ

Bij de meeste mensen blijven de hoofdpijnklachten over het algemeen tussen de drie en zes maanden weg na een behandeling. De exacte duur verschilt per persoon.

Een botoxbehandeling is veilig. Het actieve stofje botulinetoxine A wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in zowel de medische als cosmetische sector. Behandelingen met botox hebben een laag bijwerkingenprofiel. Uiteraard is het belangrijk dat botoxbehandelingen worden uitgevoerd door een bevoegd arts die hierbij de juiste dosering hanteert.

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat.