Rokerslijnen

Rokerslijnen zijn de lijnen rondom de mond die kunnen ontstaan door zonschade, erfelijke aanleg of door het roken en ontstaan vaak tussen het 30ste en 40ste levensjaar. Volumeverlies als natuurlijk gevolg van het verouderingsproces is ook een van de oorzaken. Doordat er verschillende factoren meespelen in het ontstaan van de rokerslijnen, is er een combinatie van verschillende behandelingen nodig om deze goed te kunnen behandelen.

Welke behandelingen worden er toegepast bij het verhelpen van de rokerslijnen?

Voor het behandelen van de rokerslijnen passen wij een combinatiebehandeling toe van botox, filler en een peeling. Deze combinatiebehandeling is verdeeld over een periode van ongeveer twee en een halve maand, waarbij de peeling het effect van de behandelingen verlengt.

Rokerslijnen Roots Clinic
Roots Clinic rokerslijnen

Wat kun je verwachten van de behandelingen voor de rokerslijnen?

We beginnen meestal met het herstel van volumeverlies in zowel de lippen als de lijnen zelf door het gebruik van een filler. Vervolgens plaatsen we 4-8 weken later een lichte botox in de spier rond de mond. Twee weken na de botoxbehandeling vindt de peeling plaats. Met een peeling creëer je een ‘nieuwe’ huidlaag en omdat botox van tevoren gedaan is, wordt deze huidlaag zonder lijnen gemaakt en blijft het resultaat tot wel 3 jaar zichtbaar.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Deze behandeling wordt enkel na een grondige intake uitgevoerd, waarbij we het traject samen doorlopen nadat juiste indicatie is gesteld.