Pigmentstoornissen

Pigmentvlekken zijn een vorm van hyperpigmentatie en nemen vaak toe naarmate we ouder worden – ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Pigmentvlekken zijn niks meer dan een opeenhoping van melanine (pigment) in de huid, komen voor in de vorm van een onregelmatige teint, donkere verkleuringen en vlekken op de huid en zijn vaak lichtbruin tot donkerbruin van kleur, maar kunnen ook wit of rood zijn. Pigmentvlekken komen het meest voor op plekken die vaak worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht en decolleté, de handen en schouders. Wisselingen in het hormoonhuishouden kunnen een oorzaak zijn, maar ook ontstekingen en wondjes hebben invloed op het ontstaan van pigmentvlekken.

Wat behandelingen zijn geschikt voor het verminderen van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken te behandelen, van een laserbehandeling tot microneedling en een chemische peeling. Een chemische peeling is bijvoorbeeld geschikt voor oppervlakkige pigmentatie; we bieden verschillende peelings voor verschillende huidtypes. Heb je een getinte of donkere huid, dan is een medische peeling bespreekbaar. Diepere pigmentatie van de huid kan worden behandeld met lasertherapie.

Roots Clinic pigmentvlekken

Nazorginstructie

De nazorg is afhankelijk van de gekozen behandeling en wordt persoonlijk met de cliënt besproken. Vervolgens ontvang je het nazorgplan ook per e-mail, zodat deze rustig kan worden nagelezen.

FAQ

Pigmentatie van de huid ontstaat door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon, wondjes, medicatie, hormonale veranderingen, erfelijkheid of zwangerschap. In het laatste geval spreken we ook wel van een zwangerschapsmasker of melasma. 

Nee, over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk, maar huidtherapeutische behandelingen worden soms wel als gevoelig ervaren.

Meerdere behandelingen leiden tot een langer resultaat. Ook dient er rekening te worden gehouden met nazorgregels. Regelmatig onderhoud van de huid zorgt ook voor verlenging van de behaalde resultaten.

Bij Roots Clinic werken we met een medische CE-keuring en FDA-goedkeuring. Onze lasers voldoen aan de strengste eisen en je wordt behandeld door een ervaren BIG-geregistreerde huidtherapeut. Met de juiste apparatuur en onze specialistische kennis ben je in veilige handen.