Overmatig transpireren

Overmatig zweten kan erg hinderlijk zijn en kan ons belemmeren in ons dagelijks functioneren. Niets zo vervelend als natte plekken onder de oksels of vlekken in je kleren door overmatig transpireren. Overmatig transpireren kan impact hebben op je zelfvertrouwen, daarom is het fijn te weten dat hier wat aan te doen is.

Welke behandeling helpt tegen overmatig transpireren?

Om het overmatig transpireren tegen te gaan maken we gebruik van botoxinjecties. De botulinetoxine A blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor zal er er minder tot geen zweetproductie meer optreden wanneer de injecties zijn toegediend.

Roots Clinic overmatig transpireren
Roots Clinic overmatig transpireren behandeling

Wat kun je verwachten van een botoxbehandeling tegen overmatig transpireren?

Tijdens de behandeling worden er tussen de tien en twintig kleine prikjes onder de armen geplaatst. Elk prikje is in een aantal seconden geplaatst dus de behandeling duurt in zijn geheel niet lang. Binnen twee weken na de behandeling zal het effect moeten optreden en zul je merken dat je minder tot niet meer transpireert.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling.

FAQ

Voor het plaatsen van de botoxprikjes onder de oksels wordt eerst het gebied afgetekend. Soms is het nodig om een zweettest te doen om te kijken waar de actieve zweetklieren precies zitten. Vervolgens zetten we afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied 10 tot 20 kleine prikjes.

Het resultaat van een botoxbehandeling tegen overmatig transpireren houdt gemiddeld tussen de drie en zes maanden aan. De behandelingen zullen vervolgens elke keer na dit tijdsbestek herhaald moeten worden voor een blijvend effect. Soms zijn bij de start van het behandeltraject iets snellere herhalingen nodig. Gemiddeld bestaat eenĀ  botoxbehandelingstraject tegen overmatig transpireren uit de eerste drie behandelingen die om de vier maanden plaatsvinden, daarna wordt dit om de 5 tot 6 maanden. Dit kan echter per persoon verschillen.