LASERONTHARING

Lichaamshaar is normaal, maar wanneer sprake is van ongewenste of overmatige haargroei kan dit voor veel mensen toch een probleem zijn – voor zowel vrouwen als mannen. Men kan irritaties ervaren door ingegroeide haren of dikke haren die leiden tot rode bultjes of jeuk op het gezicht of lichaam. Daarnaast kan het worden ervaren als minder mooi. Overbeharing kan erfelijk zijn en is onderhevig aan hormonen – met name mannelijke hormonen. Gelukkig is overbeharing eenvoudig te behandelen door middel van laserontharing.

Bij Roots Clinic werken we met de Diode laser, dit is wetenschappelijk bewezen de gouden standaard op gebied van laserontharing.

Laser ontharen Roots Clinic
Roots Clinic laserontharing

Wat is laserontharing?

Een ontharingsbehandeling wordt uitgevoerd met een laser en is effectief tegen ongewenst haargroei, bij zowel lichte als donkere huidtinten. Het pigment van de haren absorbeert de laser en zet deze om in warmte waardoor de voedingsbodem in het haarzakje wordt vernietigd. Het haarzakje is daardoor niet meer in staat om een nieuwe haar te groeien. De laser is het meest effectief op donkere haren, omdat hier het meeste pigment in zit. Dit pigment zorgt ervoor dat de laser de haar ziet. Dit is een effectieve manier van ontharen. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haartjes kunnen groeien. Wanneer dit gebeurt, hangt af van jouw huid, hormonen en haartype.

Omdat haren zich in verschillende groeifases bevinden, kun je nooit in één behandeling alle haren vernietigen. Per behandeling zullen de haartjes 10-15% afnemen en gemiddeld zijn er zo’n zes tot tien behandelingen nodig voor optimaal resultaat. De behandelingen vinden tussen de zes en acht weken plaats voor de ideale interval.

De meest effectieve methode om ongewenste haren te behandelen, is door middel van laserontharing. Ten opzichte van een IPL behandeling, straalt de laser een veel gerichtere, krachtige laserstraal af, waardoor de haarzakjes op een effectieve manier worden vernietigd. Bij IPL ontharen wordt de lichtstraal meer verspreid, waardoor het minder krachtig is. Hierdoor heb je bij een IPL behandeling meer behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen.

Laser vs IPL

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharen is geschikt voor ieder gepigmenteerd haartype. Hoe donkerder je haar, hoe effectiever de behandeling zal zijn. Je kunt last hebben van overbeharing of ongewenste haargroei. Je kunt ook gewoon het gemak willen ervaren van nooit meer scheren, epileren of waxen. Als je kiest voor een laserontharing behandeling bij Roots Clinic, dan zal de behandeling uitgevoerd worden met de meest effectieve apparatuur.

Een behandeling met laserontharing kan in sommige gevallen niet plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij zwangerschap of bij het gebruik van bepaalde medicatie.

Behandelplan en behandeling

Veilig en effectief laser ontharen is maatwerk. Bij Roots Clinic wordt uitsluitend behandeld met medische CE en FDA gekeurde apparatuur. Onze huidtherapeuten zijn HBO geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van overmatige haargroei en stellen samen met jou een geschikt behandelplan op.

Roots Clinic laserontharing bril

De behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling wordt aan de hand van jouw wensen een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Tijdens een intake bespreek je met de huidtherapeut welke gebieden je graag zou willen laten laseren. Veel voorkomende behandelgebieden zijn het gelaat, oksels, bikinilijn/schaamstreek, benen en bij mannen de rug, buik en de baardstreek.

De huidtherapeut legt alles uit over de behandeling en over onze laser. Ook is het belangrijk om te weten of je bepaalde medicatie gebruikt of dat je bijvoorbeeld zwanger bent of borstvoeding geeft.

Na de intake kan er worden overgegaan op de laserbehandeling. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied duurt de behandeling gemiddeld 10 tot 60 minuten. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen.

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je je niet epileert, harst of waxt zes weken voor de behandeling. Hierdoor zijn er geen haren in de haarzakjes aanwezig die voor het laseren juist nodig zijn om de voedingsbodem te kunnen vernietigen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en bobbelig zijn en warm aanvoelen. Dit is slechts tijdelijk en trekt binnen 24 uur weg. Na ongeveer twee weken zullen haren dunner teruggroeien of definitief wegblijven.

Na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon. De huidtherapeut zal je hierover informeren.

Aantal behandelingen

Na één laserbehandeling ontharen merk je direct resultaat en gemiddeld heb je in slechts zes tot tien behandelingen een gladde, zachte en haarvrije huid. Per behandeling zul je zien dat er steeds minder haartjes teruggroeien!