Neus-lippenlijn

De neus-lippenlijn is de lijn die in het gelaat van de neus naar de lippen loopt. Bij sommige mensen is deze helemaal niet aanwezig en bij anderen juist heel opvallend. Wanneer deze lijn erg diep is, geeft dit vaak een vermoeide of getekende blik. De oorzaak is meestal complex en vereist een uitgebreide analyse van het gelaat. Daarnaast is het herstel van het volumeverlies in de wangen, jukbeenderen en onder de ogen nodig om het gewenste natuurlijke resultaat te bereiken. Dit zorgt voor een natuurlijke lift waardoor de neus-lippenlijn verzacht en verdieping van deze lijn voorkomen kan worden.

Wanneer kun je het beste beginnen met het behandelen van de neus-lippenlijn?

Het beste is om met de behandelingen te starten wanneer het verouderingsprocess langzaam zijn intrede maakt. Op deze manier kan de behandeling preventief ingezet worden om verdieping van de neus-lippenlijn te voorkomen. Bij de meeste mensen is dit zo rond begin 30. Echter, wanneer de neus-lippenlijn vergevorderd is kan deze ook behandeld worden om de lijnen te verzachten. Vaak zijn er dan wel meer behandelingen nodig om gewenste effect te bereiken.

Neus-lippenlijn-Roots-Clinic
Roots Clinic neus-lippenlijn behandeling

Wat kun je verwachten van een neus-lippenlijnbehandeling?

Voor het verzachten en voorkomen van de neus-lippenlijn maken we gebruik van volumeherstel middels fillers. Deze fillers worden vooral geplaatst in het midden van het gezicht, zoals de wangen en onder de ogen, en niet in de neus-lippenlijn zelf. Voorafgaand aan de behandeling doen wij bij Roots Clinic een uitgebreide gezichtsanalyse en bespreken we de wensen en mogelijkheden. Vervolgens stellen een op maat gemaakt behandelplan op voor een natuurlijk resultaat.

Nazorginstructie

Je krijgt bij Roots Clinic altijd een uitgebreide nazorginstructie mee. Het is belangrijk om het behandelde gebied met rust te laten en deze niet aan te raken of te masseren. Ook mag je de eerste 24 uur geen make-up dragen en is het drinken van alcohol zowel 24 uur voor als na de behandeling niet gewenst. Vaak plannen we na twee weken een controle-afspraak in om het resultaat samen te bespreken.

FAQ

Voorheen werd de neus-lippenlijn vaak opgevuld, dit is echter niet de plek van het volumeverlies dat de oorzaak is van de neus-lippenlijn. Daardoor kan het opvullen van deze lijn, zonder het veroorzakende gebied te behandelen, een onnatuurlijk resultaat geven. 

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat. Je zult daarom nooit met onnatuurlijke of overvolle lippen de deur uitlopen bij Roots Clinic.