Morpheus 8

Heb jij verslapping van de huid maar zie je een chirurgische ingreep niet zitten? Of stoor je je aan je (acne)littekens, pigmentatie of rimpels? Dan is de Morpheus 8 behandeling misschien wel de oplossing voor jou!

Wat is Morpheus 8?

De Morpheus 8 behandeling is een veilige, minimaal ingrijpende, huidverjongende behandeling waarmee je je gezonde, stralende en jeugdige huid terug kan krijgen. De Morpheus 8 is een nieuw geavanceerd apparaat dat microneedling met radiofrequente (RF) energie combineert. Door deze unieke combinatie trekt de huid samen, wordt de productie van nieuw collageen en elastine gestimuleerd en remodelleert de huid en het vet. De Morpheus 8 maakt gebruik van kleine naaldjes die zich richten op de diepere huidlaag en de huid verstevigd. De diepte die gebruikt wordt is afhankelijk van de behandelplek en het probleem dat wordt aangepakt. Met deze nieuwe techniek kunnen we huidverbetering toepassen aan zowel het gezicht, de hals, het decolleté maar ook vrijwel elke andere plek van het lichaam.

De behandeling creëert kleine wondjes, waardoor de natuurlijke genezing van je lichaam wordt geactiveerd. Er ontstaat een natuurlijk anti-agingproces wat leidt tot hervorming en versteviging van je huid, verzachte textuur, verbeterde en egalere huidteint. Je huid is gladder, strakker en jeugdiger. Bovendien is er weinig tot geen schade is aan de buitenste huidlagen. De Morpheus 8 is geschikt voor alle huidtypen.

Roots Clinic Morpheus 8
Morpheus 8 Roots Clinic

Wanneer is een Morpheus 8 behandeling voor jou geschikt?

Morpheus 8 is een behandeling die ruim inzetbaar is, omdat het meerdere verbeteringen tegelijkertijd bewerkstelligt. De behandeling is geschikt bij:

  • Acne en acnelittekens
  • Huidveroudering, diepe rimpels, verslapte huid
  • Schade door de zon, pigmentatie
  • Striae
  • Vetophoping onder de kin
  • Slechte huidtextuur
  • Grove poriën
  • Verslapte hals en verzakking kaaklijn

Acne

Morpheus 8 vernietigt de bacteriën die acne veroorzaken en het verkleint de talgklieren. Dit voorkomt dus dat acne gevormd kan worden. Er vindt minder productie van talg plaats waar acnebacteriën zich van kunnen voeden. Dit voorkomt ontstekingen en puistjes.

Acne littekens

Morpheus 8 kan allerlei soorten littekens behandelen. Littekens worden gevormd als gevolg van een aangetast huidgenezingsproces. Bij Morpheus 8 worden er kleine wondjes onder de huid gecreëerd waarin met RF golven energie in de huid wordt gebracht om het genezingsproces te verbeteren. Cellen worden snel geregenereerd en beginnen nieuwe weefsels, waaronder collageen, te vormen. Een kuur met Morpheus 8 kan littekens drastisch verminderen.

Pigment

Een Morpheus 8 behandeling levert energie in de beschadigde oppervlakkige huidlagen. Dit helpt om gehyperpigmenteerde delen van de huid te verminderen. 

Huidverslapping

Tijdens de Morpheus 8 behandeling wordt thermische energie toegepast in de buitenste beschadigde huidlaag. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De kleine wondjes stimuleren het natuurlijke huidherstel, waardoor het natuurlijke anti-aging proces wordt geactiveerd. Morpheus 8 is ontworpen om dieper te gaan dan traditionele microneedling. Daardoor kun je hiermee ergere huidverslapping behandelen en een aanzienlijk gladdere, stevigere huidtextuur bereiken. Dit maakt Morpheus 8 zeer geschikt voor het verstrakken van de huid. 

Voor de behandeling

Elk behandeltraject met de Morpheus 8 is een op maat gemaakt plan. Voor de behandeling heb je altijd eerst een intakegesprek nodig. Als wordt overgegaan tot een behandeling, wordt de huid verdoofd met een crème. Deze crème moet gemiddeld een uur intrekken. Je mag paracetamol nemen voor de behandeling, maximaal driemaal daags 1000mg.

Één week voor de behandeling dien je te stoppen met bloedverdunners. Drie dagen voor de behandeling dien je te stoppen met producten met actieve ingrediënten. Zorg ervoor dat je niet zongebruind bent vlak voor de behandeling. 

Op de dag van de behandeling breng je geen lotion, poeder, crème, olie of make up aan in het te behandelen gebied.

Roots-Clinic-Morpheus-8-benen

Het verloop van de behandeling

De huid wordt ontsmet met huidalcohol en vervolgens wordt het handstuk aangebracht op het behandelgebied. De naaldjes en RF dringen door in de huid en het handstuk wordt verplaatst totdat het gehele gebied behandeld is. Afhankelijk van de grootte van het behandelgebied, duurt de behandeling 30 tot 60 minuten.

Direct na de behandeling wordt (indien het gezicht of hals betreft) en verkoelend masker aangebracht.

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelt de huid aan alsof je een matige zonverbranding hebt. De huid is rood en voelt warm en strak aan. Dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden. Korstjes en schilfering kunnen 3 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Make-up kan de volgende dag weer op de huid worden aangebracht. Meestal kun je de dag na de behandeling weer aan het werk, omdat de irritatie snel vervaagt.

De eerste 24 uur na je behandeling moet je zonlicht, zonnebanken, zwemmen en (zware) lichamelijke inspanning en zweten vermijden. Vier weken na de behandeling moet je de huid goed beschermen tegen de zon, gelieve met SPF 50.

Het resultaat

Zichtbare resultaten kunnen binnen een paar dagen ontstaan, maar de meest opvallende resultaten verschijnen na drie weken. Verbeteringen gaan door tot drie maanden na de behandeling.

De behaalde resultaten blijven enkele jaren. Om de verhoogde collageenproductie op peil te houden is een jaarlijkse follow-up sessie aan te raden.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en huidkwaliteit. Optimale resultaten ontstaan na 3 à 4 behandelingen, met een tussenpoos van enkele weken.

Veiligheid

Bij Roots Clinic wordt uitsluitend behandeld met medische CE en FDA gekeurde medische apparatuur, welke alleen door een huidtherapeut mag worden uitgevoerd. Onze huidtherapeuten zijn hbo geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve IPL behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.

FAQ

Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een crème, waardoor de behandeling als goed te doen wordt ervaren. De Morpheus 8 is een microneedling behandeling, waarbij kleine naaldjes de huid penetreren. Na de behandeling kan de huid aanvoelen alsof je een matige zonverbranding hebt.

Optimale resultaten ontstaan na 3 à 4 behandelingen. Tussen deze behandelingen zitten enkele rustweken.

De behaalde resultaten na een Morpheus 8 behandeling blijven enkele jaren. We adviseren ieder 1 à 2 jaar een follow-up sessie te doen.

Jazeker, een Morpheus 8 behandeling is veilig. Je wordt uitsluitend behandeld met medische CE en FDA gekeurde apparatuur en behandeld door een erkend huidtherapeut.

De kosten van een Morpheus 8 behandeling zijn afhankelijk van het aantal behandelingen en de behandelde zones. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze tarieven pagina.