Microneedling

Wil je je huid verstevigen en de huidstructuur en conditie verbeteren? Dan is een microneedling behandeling iets voor jou! Microneedling is een behandeling waarbij je de huid aanzet zichzelf te herstellen. Het wordt ingezet voor huidverbetering bij (acne-)littekens, een doffe droge huid, fijne lijntjes, pigmentatie, grove poriën en haarverlies. Microneedling is ook uitermate geschikt voor een huid zonder indicaties, bij elke huid kan microneedling een boost geven. De behandeling is een zeer effectief en veilig.

Wat is microneedling?

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek met minimale hersteltijd. Door kleine naaldjes van chirurgisch staal worden honderden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet zichtbaar maar hebben veel effect. Ze activeren het natuurlijk herstelproces diep in de huid, waardoor nieuw collageen type 3 en elastine wordt aangemaakt. Daarnaast zorgen de kanaaltjes ervoor dat er een goede opname van voedginsstoffen uit producten plaatsvindt. Je huid wordt soepeler, steviger en oogt jonger en frisser.

Microneedling is geschikt voor elk huidtype en kan worden toegepast op het gezicht, hals, decolleté, oogleden en hoofdhuid.

microneedling roots clinic
Roots Clinic medische peeling

Combinaties - Pixel Peel

Bij Roots Clinic werken we met de I’M Pen. Deze microneedling pen is uitermate geschikt om te gebruiken tijdens combinatie behandelingen. Daarom voeren wij graag microneedling uit in combinatie met hoogwaardige skinboosters of medische peelings met actieve ingrediënten, ook wel Pixel Peels genoemd. Deze ingrediënten kunnen door de combinatie met microneedling tot wel 200 keer meer de huid penetreren dan zonder microneedling.

Een combinatie behandeling is altijd maatwerk. Afhankelijk van de wens van de cliënt en het advies van de huidtherapeut, wordt een keuze gemaakt. Hierbij kun je denken aan skinboosters of medische peelings met hyaluronzuur, amandelzuur, melkzuur of trichloorazijnzuur (TCA).

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst wordt de huid gereinigd en voorbereidt voor het microneedlen. Er wordt een keuze gemaakt voor een tussenstof, skinbooster of medische peeling en deze wordt tijdens of direct na het needlen op de huid aangebracht. Het needlen gaat in drie fasen, een circulaire, horizontale en verticale pass totdat het gehele gebied volledig is behandeld. Na het needlen wordt een herstellende crème en een SPF aangebracht. Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt de behandeling 45 tot 60 minuten.

Na de behandeling

De huid voelt na de behandeling warm en prikkelend aan. De huid ziet er wat rood uit, maar dit trekt binnen enkele uren weg. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, kan de huid een paar dagen na de behandeling wat schilfering vertonen.

Na de behandeling is het belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon. De huidtherapeut zal je hierover informeren.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn er vier à vijf behandelingen nodig met een interval van vier tot zes weken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er na vier à vijf behandelingen microneedling een toename van 400% collageen en elastine is bereikt.

microneedling roots clinic