Medische peeling
Met behulp van medische peelings kun je cel vernieuwing stimuleren, dode huidcellen verwijderen, pigment verminderen, onzuiverheden verminderen en de huid verjongen. Wil jij een stralende, gezonde, gehydrateerde en gebalanceerde huid? Dan is een medische peeling iets voor jou!
Wat is een medische peeling?
Een medische peeling bestaat uit een vloeistof met zuren of actieve ingrediënten. Deze zuren of actieve ingrediënten zorgen ervoor dat de bovenste dode huidlaag versnelt afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. We zetten hierdoor de huid zelf aan het werk. Een peeling wordt ook wel chemische exfoliatie genoemd en kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen. Er bestaan verschillende soorten peelings, die werken op verschillende lagen in de huid. Hierdoor kunnen we verschillende indicaties van de huid aanpakken. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking. Hierdoor kun je per cliënt gericht te werk gaan en een behandelplan op maat samenstellen.
Bij Roots Clinic werken we met bewezen effectieve en veilige peelings. We werken met medische peelings met amandelzuur, melkzuur, salicylzuur, glycolzuur, trichloorazijnzuur (TCA) en phenol. Elk zuur heeft andere eigenschappen voor de huid. Denk hierbij aan het verminderen van ontstekingen, verminderen van pigment, de talgproductie remmen, rimpels verminderen en collageen en elastine aanmaak stimuleren. Met dit brede aanbod aan peelings kunnen we bij iedere cliënt maatwerk leveren. Een peeling kan zowel op het gezicht, als in de hals, decolleté, borst en rug worden uitgevoerd.
Hoe bereid je je voor op een medische peeling?
In het gratis intakegesprek overleg je met de huidtherapeut wat je wilt verbeteren en welke mate van hersteltijd acceptabel is. Een behandeltraject met medische peelings is altijd tweeledig. Dat wil zeggen dat de voor- en nazorg met thuisproducten even belangrijk is als de behandelingen in de kliniek. Het is van essentieel belang om de huid voor te bereiden voordat een medische peeling plaatsvindt. Het thuisgebruik van de exfoliërende producten zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid beter doorlaatbaar voor de medische peeling. De peeling kan hierdoor makkelijker de huid penetreren, waardoor een sneller en effectiever resultaat kan worden behaald.
Hoe verloopt de behandeling?
Allereerst wordt voor elke behandeling door de huidtherapeut, in samenspraak met de cliënt, bepaald welke medische peeling op dat moment het meest geschikt is.
Vervolgens wordt de huid gereinigd en wordt de huid voorbereidt op de peeling. Eventuele onzuiverheden worden verwijderd. Daarna wordt de peeling op de huid aangebracht. De techniek van aanbrengen en de tijdsduur van de peeling op de huid verschilt per peeling.
Zodra de peeling zijn werk heeft gedaan, brengt de huidtherapeut een herstellende crème aan op de huid en wordt de nazorg besproken.
Een medische peeling duurt 30 tot 45 minuten.
Na de behandeling
Bij een medische peeling is het naast een goede voorbereiding belangrijk je huid na de behandeling(en) goed te verzorgen om het resultaat te behouden, de huid te beschermen en om de huid snel te laten herstellen. De huidtherapeut zal je hierin adviseren. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan de huid na de peeling gevoelig zijn, er rood uitzien en warm aanvoelen. Eventuele schilfering kan in de dagen na de behandeling plaatsvinden, ook dit is afhankelijk van de intensiteit en diepte van de medische peeling. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek verduidelijken wat je bij elke peeling kan verwachten.
Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Het aantal behandelingen verschilt per cliënt. Dit is afhankelijk van de indicatie, het gewenste resultaat en de conditie van de huid. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek bespreken hoe veel behandelingen zijn geadviseerd.
Veiligheid
Middeldiepe en diepe peelings mogen alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Bij Roots Clinic worden de medische peelings uitgevoerd door onze huidtherapeuten. Zij zijn hbo geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.