Kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden ook wel de lachlijnen genoemd. Bij Roots Clinic zijn wij van mening dat deze lachlijnen mooi zijn en juist karakter geven. Het doel is bij ons daarom ook nooit om de kraaienpootjes volledig weg te krijgen maar het dieper worden ervan af te remmen. Zo kun je een jeugdige uitstraling te behouden. Veel mensen storen zich aan kraaienpootjes. Wij kijken bij iedere cliënt naar de persoonlijke wensen en stemmen hier een behandelplan op af.

Wanneer kraaienpootjes behandelen?

Het is belangrijk om te weten dat kraaienpootjes nooit definitief te verwijderen of voorkomen zijn. Wel is het mogelijk om deze te behandelen. Door middel van een minieme cosmetische ingreep zijn kraaienpootjes al te verminderen. Ze worden meestal behandeld als ze een vermoeiende of verouderende indruk geven. De behandeling kan ook in combinatie met een wenkbrauwlift uitgevoerd worden om een jeugdige oogopslag te creëren.

Kraaienpootjes Roots Clinic
Kraaienpootjes behandeling

Welke behandeling past het beste bij het aanpakken van de kraaienpootjes?

Voor het behandelen van kraaienpootjes of lachlijnen kiezen wij er bij Roots Clinic vaak voor een botuline toxine behandeling, oftewel een botoxbehandeling. Dit helpt om de diepe lijnen te voorkomen. Indien de lijnen al diep zijn, kan er gekozen worden voor een aanvullende behandeling zoals een peeling of een behandeling met de dermapen.  Ook gespecificeerde skinboosters en en laserbehandelingen kunnen bijdragen aan het verminderen van de kraaienpootjes.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling. 

 

FAQ

Het resultaat van een behandeling voor het verminderen van kraaienpootjes is afhankelijk van het type behandeling waarvoor wordt gekozen. Gemiddeld blijven de resultaten tussen de drie en zes maanden zichtbaar en dient de behandeling herhaald te worden. 

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat.