Kaaklijnverstrakking

Een strakke kaaklijn wordt gezien als een teken van jeugdigheid en vitaliteit. Een minder gedefinieerde kaaklijn wordt geassocieerd met verslapping van de huid en met huidveroudering. De kaaklijn verandert door de jaren heen continu. Bijvoorbeeld als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces, door overtollig vet in de onderkin waardoor de contouren wegvallen, maar ook het krimpen van de schedel kan zorgen voor huidverslapping rondom de kaaklijn. Om meerdere redenen is een kaaklijnverstrakking een veelgevraagde ingreep. De kaaklijn juist minder prominent maken voor een ‘zachtere’ uitstraling van het gelaat is ook een mogelijkheid. 

Wanneer kun je het beste beginnen met het behandelen van de kaaklijn?

Het beste is om met de behandelingen te starten wanneer het verouderingsproces langzaam zijn intrede maakt. Op deze manier kan de behandeling preventief ingezet worden om verslapping van de huid rondom de kaaklijn te voorkomen. Bij de meeste mensen is dit zo rond begin 30. Echter, wanneer de verslapping vergevorderd is kan deze ook behandeld worden om de lijnen te verstrakken. Vaak zijn er dan wel meer behandelingen nodig om gewenste effect te bereiken.

Kaaklijnverstrakking Roots Clinic
Roots Clinic kaaklijnverstrakking

Wat kun je verwachten van een kaaklijnverstrakking?

Bij dit type behandeling benaderen we mannen en vrouwen anders. Mannen willen vaak een prominente kaaklijn terwijl vrouwen een zachte V-shape wensen. Voor het verstrakken van de kaaklijn door huidverslapping maken we gebruik van een combinatie van botox, fillers en huidverbeterende behandelingen. Het doel is een algehele lift en verstrakking van de huid waardoor de losse huid rondom de kaaklijn ook verbetert. Gaat het om overbodig vet in de onderkin, dan verwijderen we eerst het vet door middel van een injectie. Soms is een teruggetrokken kin de oorzaak; in dit geval herstellen we de kinprojectie. Voorafgaand aan de behandeling doen wij bij Roots Clinic een uitgebreide gezichtsanalyse en bespreken we de wensen en mogelijkheden. Vervolgens stellen een op maat gemaakt behandelplan op voor een natuurlijk resultaat.

Nazorginstructie

Dit verschilt per behandeling. We geven je na de een behandeling uitgebreide instructie zodat jij het meest haalt uit jouw behandeling.