IPL Photofacial

Je huid is een van de belangrijkste delen van je lichaam die meteen je leeftijd verraadt. Jarenlange onbeschermde blootstelling aan de zon, stress, vervuiling en het verouderingsproces kunnen een aantal gevolgen hebben voor de huid, waardoor deze er dof en gerimpeld uitziet. Daarnaast laat het tekenen van veroudering zien door meer roodheid en pigment in de huid. Vaak zie je deze tekenen van veroudering op de door zon beschenen delen van de huid, zoals het gezicht, hals, decolleté en handen.

Ben jij de roodheid en/of bruine pigmentvlekjes helemaal zat? Dan is een IPL behandeling geschikt voor jou! 

IPL Photofacial
Voor na IPL photofacial

Wat is IPL?

IPL, ofwel Intense Pulsed Light, wordt ingezet om bepaalde huidproblemen, zoals rode, gesprongen vaatjes, couperose, roodheid, pigmentvlekken en restacne te behandelen zonder omliggende huid te beschadigen.

IPL maakt gebruik van geavanceerde technologie om een jonger uitziende huid te produceren die steviger en gelijkmatiger van teint en textuur is. Met weinig hersteltijd biedt IPL een veilige optie voor schade door de zon, anti-veroudering en huidverjonging. IPL maakt gebruik van korte lichtstralen van hoge intensiteit, waardoor warmte in de huid wordt gecreëerd. Door de warmte vindt er een stollingsmechanisme in de vaatwanden plaats, waardoor vaatjes vernauwen en verdwijnen. Pigmentcellen kunnen niet tegen warmte, waardoor ze afsterven en het lichaam ze zelf gaat opruimen. De rode vaatjes en het pigment in pigmentvlekken liggen vrijwel op hetzelfde huidniveau. Daardoor worden tijdens een IPL behandeling roodheid en pigmentvlekken gelijktijdig behandeld.

Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. De IPL photofacial kan het gehele gezicht, hals of decolleté aanpakken, maar kan ook plaatselijk gebruikt worden.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt aan de hand van jouw wensen een persoonlijk behandelplan opgesteld. Tijdens een intake bespreek je met de huidtherapeut welke gebieden je graag zou willen laten behandelen. De huidtherapeut legt je alles uit over de behandeling en over onze apparatuur. Ook is het belangrijk om te weten of je bepaalde medicatie gebruikt of dat je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Na de intake kan er worden overgegaan op de behandeling. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied duurt de behandeling gemiddeld 10 tot 60 minuten. Door de IPL voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. 

De huid wordt eerst gereinigd en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. De huidtherapeut zet de kop van de IPL op de huid en deze kop zendt flitsen uit in een breed lichtspectrum. De IPL zendt het licht uit naar een doel chromofoor, waar het licht wordt omgezet in warmte. Dit doel chromofoor kan zowel roodheid van bloedvaatjes als pigmentcellen zijn. Deze warmte ontwikkeling leidt tot een vernietiging, waardoor we gericht kunnen werken op storende vlekjes, pigmentvlekken, rode/gesprongen vaatjes, couperose en roodheid. Vanwege het brede lichtspectrum kan een IPL behandeling meerdere doelen tegelijk behalen.

ipl voorbeeld

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type huid, pigment en roodheid. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig, met tussenpozen van 3 tot 6 weken.

Het resultaat

Door IPL-behandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal je hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Tevens zullen vaatjes en roodheid vervagen of geheel verdwijnen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking.

Na de behandeling

Onmiddellijk na de behandeling kun je in het behandelde gebied roodheid verwachten en het kan aanvoelen als een lichte zonnebrand. Dit zou na een paar uur moeten verdwijnen, maar in sommige gevallen kan het een dag of twee duren. Na de behandeling kan de pigmentvlek of rode adertje eerst donkerder worden qua kleur. Je kunt al enkele dagen na de behandeling een gezonder uitziende huid zien. Pigmentvlekken en gesprongen bloedvaten beginnen meestal binnen 1 tot 2 weken op te ruimen. Het herstel van de huid na een IPL-behandeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. 

Het behoud van de behandelresultaten valt of staat met de omgang van zonlicht na de behandeling. Al het daglicht is zonlicht en de beste manier om pigment te onderdrukken is om dagelijks een crème met SPF 50 te smeren. 

Veiligheid

Bij Roots Clinic wordt uitsluitend behandeld met medische CE en FDA gekeurde medische apparatuur, welke alleen door een huidtherapeut mag worden uitgevoerd. Onze huidtherapeuten zijn hbo geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve IPL behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.