XL-HAIR TEGEN HAARVERLIES

Bij Roots Clinic bieden wij effectieve haarbehandelingen aan. Zo gaan we haaruitval tegen en kan de reeds ontstane schade soms beperkt of zelfs teruggedraaid worden. Mooi oud worden staat voor de meeste vrouwen gelijk aan (het behoud van) een mooie haardos. Daar helpen we je bij Roots Clinic maar al te graag mee.

Haarverlies of dunner wordend haar wordt door de meeste mensen als vervelend, zorgelijk of frustrerend ervaren. Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen. Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken.

Herkenbaar? Dan is behandeling met XL Hair® mogelijk een optie voor jou.

Wat is XL-Hair®?

XL Hair® is een hairbooster, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit maar liefst 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen).

Wat kan XL Hair® voor mij doen?

XL Hair® is een behandeling tegen haarverlies. Het stopt haaruitval, stimuleert haargroei en activeert de haarfollikel om weer gezonde haren te produceren, waardoor het volume van het haar wordt verbeterd. De anagene fase (groeifase) wordt verlengd en de telogene fase (rustfase) wordt verkort.

● Lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert

● Stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren

● Geschikt voor zowel mannen als vrouwen

Voor wie is XL-Hair® geschikt?

XL Hair® biedt mogelijkheden om verschillende vormen van beginnend haaruitval, dunner wordend haar, kale plekken en symptomatische haaruitval te behandelen. Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (medische naam: alopecia). Haaruitval kan een symptoom zijn van een huidaandoening of een complementair symptoom zijn van een andere aandoening. Alopecia androgenetica en alopecia areata zijn indicaties waarbij XL Hair®succesvol is gebleken.

Alopecia androgenetica (ook wel bekend als mannelijke kaalheid) en alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn.

Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair® de grootste succeskansen – zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik.

Je behandelaar stelt de diagnose en bepaalt of je een geschikte kandidaat bent. In de volgende gevallen ben je (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair®:

● Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen.

● Als je wondjes, een huidziekte of een infectie hebt, bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.

● Als je een verlittekende vorm van alopecia hebt.

Hair XL behandeling resultaat
Hair XL behandeling

Behandelplan en behandeling

Per cliënt wordt allereerst tijdens een consult gekeken naar de oorzaak van haaruitval. Pas na een diagnose wordt bepaald of XL-Hair de geschikte behandeling is of dat doorverwijzing noodzakelijk is. Heb je geen onderliggend lijden of haaruitval door bijvoorbeeld medicijngebruik? Dan is XL-Hair heel effectief om haaruitval tegen te gaan.

De behandeling

Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.)

XL Hair® wordt ingebracht met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Het is hierbij wel belangrijk dat de hele kuur gevolgd wordt. De behandeling neemt gemiddeld 45 minuten in beslag.

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld. Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!).

Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Na de behandeling

Je huid kan er rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we je om je haar tijdens de kuur niet te verven omdat dit slecht is voor je haarfollikels en de werking van XL Hair® negatief kan beïnvloeden.

Verder dien je rekening te houden met:

  • De behandelde huid mag de eerste twaalf uur na behandeling niet gereinigd worden.
  • De dag van de behandeling mogen er geen haarproducten zoals gel, wax, mousse of haarlak worden gebruikt.
  • Het advies is om dagelijks de hoofdhuid in te masseren met AD Daily Care Hair (Hair Energizer Spray) om de behandeling te ondersteunen. Dit zit net als de pre-treatment en post-treatment shampoo bij behandel pakket in.
  • Blootstelling aan hoge temperaturen (sauna, hamam) wordt afgeraden tot drie dagen na een behandelsessie.

Aantal behandelingen

Een behandeltraject voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn, je behandelaar kan je hierover adviseren.

Gebruik thuis de voorgeschreven producten om het effect van de behandelingen te ondersteunen.

Om de behaalde resultaten te behouden of verder te verbeteren is het aan te raden om iedere 6-8 weken terug te komen voor een losse behandeling of de hele kuur na 6-8 maanden te herhalen. Overleg na afloop van de behandelkuur met je behandelaar wat voor jou het beste is.

Wat kan ik zelf doen voor een optimaal resultaat?

Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt.

De behandeling met XL Hair® kan geoptimaliseerd worden door thuisgebruik van de volgende Daily Care-producten.

XL-hair behandeling

Hair Energizer Spray (geurloze, niet vette haarspray). Iedere dag (of 3x per week, 2x per dag) inmasseren op de hoofdhuid.

XL-hair behandeling

ScalpFit Shampoo, waarmee je je hoofdhuid goed reinigt op de dag van de behandeling.

XL-hair behandeling

Revitalix shampoo, een onderhoudsshampoo voor dagelijks gebruik. Revitalix bevat de actieve ingrediënten van XL-Hair® die het behandelresultaat blijven ondersteunen.