Gummy smile

Gummy smile is de benaming voor een lach waarbij het tandvlees bloot ligt en tevoorschijn komt tijdens het lachen. Dit wordt veroorzaakt doordat de bovenlip door de spier te sterk naar boven of juist naar binnen getrokken wordt. Bij Roots Clinic vinden wij dit, net zoals de kraaienpootjes, vaak een mooie karaktertrek bij mensen. Het kan echter zo zijn dat je zelf een gummy smile hebt en je hieraan stoort. Er zijn behandelingen die helpen om een gummy smile te verminderen of helemaal te verhelpen.

Wanneer kies je voor het verhelpen van een gummy smile?

Het kan zijn dat je je stoort aan jouw gummy smile. Soms ervaart iemand het hebben van een gummy smile als belemmerend in het zelfvertrouwen. In dat geval kunnen we heel gemakkelijk met een botoxbehandeling de gummy smile verhelpen.

Gummy-smile
Gummy smile behandeling

Welke behandeling wordt er gekozen bij een gummy smile?

Het verhelpen van een gummy smile wordt gedaan door middel van twee kleine botoxinjecties in het gebied naast de neus. Deze zorgen ervoor dat de betreffende spier zich ontspant en de lip bij het lachen daardoor niet zo ver omhoog wordt getrokken.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling.

FAQ

De botoxprikjes worden net naast de neus geplaatst. Dit kan als gevoelig worden ervaren. De behandeling duurt in zijn geheel maar enkele minuten en wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk omschreven.

Omdat het bij de behandeling van gummy smile om een kleine dosering botox betreft en deze in een zeer beweeglijke spier wordt geplaatst, is de duur van het effect wat korter dan bij de meeste andere botoxbehandelingen. Het resultaat van deze behandeling houdt tussen de twee en vier maanden aan. Om het resultaat te behouden adviseren wij de behandeling om de drie maanden te herhalen.

Bij Roots Clinic streven wij naar het behalen van de meest natuurlijke resultaten. Onze behandelingen zijn er daarom op gericht om de natuurlijke schoonheid te versterken. Door de dosering bij elk persoon goed af te stemmen op de sterkte van de spieren en de mimiek, kan de natuurlijke uitdrukking mooi behouden blijven terwijl het verouderingsproces afgeremd wordt.