Fronsrimpels

De fronsrimpel ontstaat door het herhaaldelijk bewegen van de spieren in het voorhoofd en rond de wenkbrauwen, bij een boze of geconcentreerde blik bijvoorbeeld. Het veelvuldig bewegen in combinatie met het verlies van de stevigheid van de huid zorgt voor het ontstaan een ‘vouw’ in de huid. Het kan zo zijn dat de fronsrimpel te zien blijft, zelfs in ontspanning.

Wanneer moet ik een fronsrimpel behandelen?

Voorkom het dieper worden van de lijnen door deze op tijd te laten behandelen. Met de jaren verliest de huid collageen, elastine en daardoor volume. Bij de meeste mensen worden de fronsrimpels zichtbaar in de leeftijd van eind 20 en begin 30, voor sommigen gebeurt dit al eerder of juist later. Bij het zien van lijnen in rust, is het raadzaam om te beginnen met een behandeling.

Fronsrimpel Roots Clinic
Fronsrimpel behandeling

Welke behandeling past het beste bij het aanpakken van de fronsrimpel?

Botuline Toxine injecties zijn spierontspannende injecties die ervoor zorgen dat de spiertjes in het te behandelen gebied minder samentrekken. Zo wordt de huid gladder en strakker, waardoor de frons minder tot helemaal niet zichtbaar wordt. Een botoxbehandeling voor het verminderen van de fronsrimpel kan zowel voor een beginnende als diepe fronslijn worden toegepast.

Het behandeltraject

Afhankelijk van de diepte van de fronsrimpel wordt het behandeltraject bepaald. De basis is altijd een botoxbehandeling om de vouwende beweging te stoppen. Als gevolg nemen de lijnen af en voorkom je dat deze dieper worden. Bij reeds diepere lijnen zijn meerdere behandelingen nodig voordat het gewenste resultaat bereikt wordt. Wanneer er zodanig volumeverlies is dat de rimpel zichtbaar blijft, kan er gekozen worden voor een aanvullende filler of collageenstimulerende huidbehandelingen.

Nazorginstructie

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee. Het belangrijkste is om het behandelde gebied met rust te laten in de 24 uur na de behandeling. Niet wrijven of drukken op het gebied en bij voorkeur niet in een massagestoel gaan liggen. Ook het gebruik van make-up, de sauna of zonnebank wordt afgeraden. Daarnaast mag je geen alcohol nuttigen 24 uur voor of na de behandeling. 

 

FAQ

Een botoxbehandeling wordt door de meeste mensen als pijnloos ervaren. Bij Roots Clinic werken we met zeer dunne naalden die hooguit als kleine speldenprikjes aanvoelen. Het ondergaan van een botoxbehandeling duurt slechts enkele minuten.

De duur van het effect van een botoxbehandeling kan per persoon verschillen doordat deze onder andere ook afhankelijk is van de bio-chemische factoren van het lichaam zelf. Gemiddeld is het effect tussen de drie en zes maanden zichtbaar.

Bij Roots Clinic streven wij naar een natuurlijke uitstraling en zijn de behandelingen erop gericht om deze te versterken. Door de dosering bij elk persoon goed af te stemmen op de sterkte van de spieren en de mimiek, kan de natuurlijke uitdrukking mooi behouden blijven terwijl het verouderingsproces afgeremd wordt.

Een botoxbehandeling is veilig. Het actieve stofje botulinetoxine A wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in zowel de medische als cosmetische sector. Behandelingen met botox hebben een laag bijwerkingenprofiel. Uiteraard is het belangrijk dat botoxbehandelingen worden uitgevoerd door een bevoegd arts die hierbij de juiste dosering hanteert.

Bij Roots Clinic werken gecertificeerde artsen samen met huidtherapeuten om het beste behandelplan op maat te maken en te kunnen aanbieden. Dat geldt voor elke behandeling of indicatie. Wij kijken samen naar de wensen en mogelijkheden die daarbij passen en streven altijd naar een natuurlijk en duurzaam resultaat.