Cosmo Peel Forte

Diepe lijnen, grove poriën, een verouderde, gepigmenteerde huid en de glans is weg. Wanneer jij je stoort aan jouw verouderde huid, diepe rimpels of grove poriën, kan de Cosmo Peel Forte een geschikte behandeling zijn.

Wat is de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo Peel Forte is een medische peeling voor het gelaat die diep kan behandelen en kan worden ingezet om specifieke zones aan te pakken. Het is een sterke exfoliator op basis van 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol (pijn bestrijdend). Deze combinatie zorgt ervoor dat de peeling zo veilig mogelijk de diepere huidlagen bereikt en vrijwel pijnloos is, dankzij de kalmerende werking van phenol.

De Cosmo Peel Forte behandeling is onze sterkste peeling. De ingrediënten uit de Cosmo Peel Forte laten de huid als het ware schrikken. Hierdoor worden de ongezonde cellen geëlimineerd en zal de huid zichzelf gaan vernieuwen met verbeterde cellen. Dit proces zal de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren. Dit zorgt voor een gladde huidstructuur en een stevige en strakke huid. Deze peeling werkt ook bij het vervagen van pigmentvlekken, grove poriën en resten van acne. Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel met 5 tot 10 jaar te verjongen!

Onze huidtherapeuten beoordelen tijdens een consult of jouw huid geschikt is. Aangezien je beter niet te veel in de zon kunt komen, zowel voor als na de behandeling, kun je deze behandeling het beste in de wintermaanden ondergaan.

De Cosmo Peel Forte kan middels een fullface behandeling, maar het kan ook plaatselijk worden ingezet om bijvoorbeeld lijnen rondom de mond of ogen aan te pakken. De Cosmo Peel Forte mag maximaal één keer per jaar worden ondergaan. De werking van deze peeling blijft 6 tot 18 maanden na de behandeling actief. Helaas is deze behandeling niet geschikt voor de donkere huid.

Roots Clinic Cosmo Peel Forte
Roots Clinic cosmo peel forte behandeling

Hoe bereid je je voor op een Cosmo Peel Forte behandeling?

Bij deze behandeling is een goede voorbereiding van groot belang, op deze manier kan er veilig gewerkt worden en een zo voorspelbaar mogelijk resultaat behaald worden. De Cosmo Peel Forte bevat hoge doseringen werkzame stoffen, het is hierdoor van belang om voorafgaand aan de peeling de huid te laten wennen aan deze stoffen. De Cosmo Peel Forte zal nooit worden ingezet als eerste behandeling.

Je start met het gebruik van thuisproducten van Dermaceutic. Je bereidt de huid minimaal 2 weken voor en dan kom je naar de kliniek voor een voorbereidende behandeling. Hierna ga je nog 4 weken door met het thuisgebruik van de producten en dan is jouw huid klaar voor de Cosmo Peel Forte.

De huid mag voor de behandeling niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner.

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst wordt de huid gereinigd en ontvet. De peeling wordt in lagen op de huid gebracht met een wattenstaaf. De huid kan warm, prikkelend en/of brandend aanvoelen. Na een paar minuten zal de phenol ervoor zorgen dat een eventueel pijnsensatie wordt gedempt. Tijdens de behandeling gaat de huid frosten, waardoor er een witte verkleuring zichtbaar wordt op de huid. Na 10 minuten zal dit veranderen naar een rode kleur. Zodra de gewenste huidreactie is behaald, wordt er een speciale herstellende crème aangebracht op de huid. Deze crème heeft direct een kalmerende, antibacteriële en verzachtende werking en mag tot ongeveer 12 uur na de behandeling blijven zitten. Was deze crème er dus niet af!

De behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Zwelling kan tot 3 dagen na de behandeling aanhouden. Na 3 tot 4 dagen begint de huid in te drogen, te schilferen en ontstaan er bruine vellen. Op sommige plekken kan het zelfs zo zijn dat de huid 2 keer gaat vervellen. Dit duurt zo’n 2 weken vanaf de behandeling. Het is erg belangrijk dat je niet aan de vellen trekt en de geadviseerde crème op de huid dept. De huid is erg gevoelig na de behandeling, daarom wordt er sterk geadviseerd om de zon te vermijden. In de eerste 6 weken na de behandeling dien je elke dag SPF 50 te smeren, omdat de kans op verbranding en hyperpigmentatie van de huid groot is. De huid kan nog voor enige tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en dient ook dan goed beschermt te blijven worden om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren.

Het resultaat

Het resultaat zal na 8 weken duidelijk zichtbaar worden en de huid zal in de weken en maanden daarna alleen nog maar meer verbeteren. Het uiteindelijke resultaat van de Cosmo Peel Forte behandeling zal na ongeveer drie maanden duidelijk zichtbaar worden. In de erop volgende maanden zal de huid zich blijven verbeteren. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 6 tot 18 maanden. Een jonger uitziende, stralende huid met een verfijnde structuur.

Veiligheid

Middeldiepe en diepe peelings mogen alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Bij Roots Clinic worden de medische peelings uitgevoerd door onze huidtherapeuten. Zij zijn hbo geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.