Coagulatie

Heb je last van fibromen (steelwratjes), ouderdomswratjes of andere onregelmatigheden in de huid? Deze goedaardige huidoneffenheden zijn makkelijk te verwijderen. Bij Roots Clinic verwijderen we dit met coagulatie. Coagulatie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes.

Hoe werkt coagulatie?

Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidoneffenheden weg te halen. Tijdens de behandeling met coagulatie wordt er gebruik gemaakt van een Zapper. De Zapper is een apparaatje dat met warmte en elektrische geleiding de huid verdampt. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Hierdoor ontstaan er geen littekens of bloedingen.

Roots Clinic coagulatie
Roots-clinic-coagulatie-behandeling

Wat kun je verwachten van een coagulatie behandeling?

Allereerst moet door de huidtherapeut worden vastgesteld of de huidafwijking geschikt is voor coagulatietherapie. Als huidtherapeut zijn we opgeleid om kwaadaardige plekjes te herkennen en te beoordelen. Als wij twijfelen over een plekje, verwijzen wij je door naar je huisarts of dermatoloog. Als de huidafwijking geschikt is wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol. Met het coagulatieapparaat wordt het plekje voorzichtig aangestipt totdat het weefsel voldoende is verdampt. Er blijft een korstje over die er na een paar dagen vanaf valt.

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. In sommige gevallen is het geadviseerd om een verdovende crème te gebruiken.

Na de behandeling

De huid kan roodheid vertonen na de behandeling. Op de behandelde plekjes is een korstje ontstaan, deze verdwijnen meestal binnen een week. De huid zal vanzelf genezen zonder littekens. Een belangrijk advies is om de behandelde plekjes tot 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en smeer deze elke 2 uur bij als je buiten bent.

Het resultaat van de behandeling is meestal direct na de behandeling al te zien. het eindresultaat is te zien wanneer de huid volledig is hersteld.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid, de grootte en de lokalisatie van de plekjes. Gemiddeld zijn er 1 tot 2 behandelingen per plekje nodig, met een interval van één maand.

Veiligheid

Bij Roots Clinic wordt uitsluitend behandeld met medische CE en FDA gekeurde medische apparatuur, welke alleen door een huidtherapeut mag worden uitgevoerd. Onze huidtherapeuten zijn hbo geschoold, geregistreerd volgens de Wet BIG (artikel 34) en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.