Afhangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken zijn de lijnen die vanuit de mondhoeken naar beneden richting de kaaklijn lopen. Deze worden ook wel marionetlijnen genoemd. Vaak geven deze lijnen een sippe en vermoeide uitstraling. Het hebben van een verdrietige of vermoeide uitstraling wordt meestal als onwenselijk en vervelend ervaren. Zeker wanneer je je vanbinnen niet zo voelt!

Welke behandeling wordt er toegepast bij afhangende mondhoeken?

Wanneer we ouder worden verandert de botstructuur van onze schedel. Als gevolg ontstaat er volumeverlies in het gezicht. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in de oorzaak van marionetlijnen. Vaak is het een combinatie van volumeverlies en verslapping van de huid door het verouderen, zonschade en roken. Omdat er meerdere oorzaken zijn, hanteren we een multidisciplinaire aanpak waarbij het volume hersteld wordt in het gebied zelf, maar vaak ook in omliggende gebieden.

Afhangende mondhoeken
Roots Clinic afhangende mondhoeken behandeling

Wat kun je verwachten van een behandeling bij afhangende mondhoeken?

Naast een behandeling gericht op volumeherstel wordt er vaak ook botox gebruikt in de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken. Ook huidverbeterende behandelingen worden toegepast. Welk traject het beste passend is hangt af van meerdere factoren. Tijdens een intakegesprek bekijken we de situatie en kunnen we het beste adviseren welke behandeling(en) het beste resultaat zal boeken.

Nazorginstructie

De nazorginstructie voor een behandeling van afhangende mondhoeken is afhankelijk van de behandeling die gekozen zal worden. Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorginstructie mee.