Acne

Een vette huid, mee-eters, puisten of onderhuidse ontstekingen – iedereen is bekend met de kenmerken van acne. Het is dan ook een van de meest voorkomende huidklachten die ook kan leiden tot littekens, rode vlekken of pigmentatie na ontstekingen. Acne komt vooral voor bij gebieden waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals het gezicht, het decolleté, de schouders en de rug. Acne is een overmatige productie van talg die zorgt voor verstopping van de talgklier. De aanwezige bacteriën voeden zich vervolgens met de talg vetzuren en op die manier ontstaan ontstekingen in de huid. 

Wanneer kun je het beste beginnen met een acne behandeling?

Een acne behandeling is geschikt voor iedereen die last heeft van acne of rest-acne. Alhoewel hormonale veranderingen tijdens de pubertijd een trigger zijn, komt acne op alle leeftijden voor en kan het invloed hebben op je zelfbeeld. Littekens door acne noemen we rest-acne en is even goed behandelbaar.

Roots Clinic acne behandeling
Roots Clinic acne

Wat kun je verwachten van een acne behandeling?

Roots Clinic biedt verschillende oplossingen voor verschillende vormen van acne of rest-acne om de huid rustig te krijgen en de structuur van de huid te verbeteren. Onze huidtherapeuten behandelen niet alleen de symptomen, maar gaan ook op zoek naar de bron en denken mee over eventuele aanpassingen in levensstijl en je dagelijkse verzorging om toekomstige onzuiverheden te voorkomen. Behandelingen waar je aan kunt denken zijn een chemische peeling, microneedling, IPL-, fractionele laser- of Hydrafacial treatment. Aan de hand van het type acne wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld. 

Nazorginstructie

De nazorg wordt persoonlijk met de cliënt besproken. Vervolgens ontvang je het nazorgplan ook per email, zodat deze rustig kan worden nagelezen.

FAQ

Het ontstaan van acne kan meerdere oorzaken hebben, waaronder genetisch, hormonaal, stress of de verkeerde huidverzorging. Acne ontstaat wanneer overtollig talg zich ophoopt en dode huidcellen niet meer goed kunnen afschilferen. De porie raakt verstopt en knapt van binnen, waarbij bacteriën vrijkomen en zorgen voor een pijnlijke ontsteking. 

Acne komt het meeste voor bij jongeren tijdens de puberteit, voornamelijk op het gezicht of in lichaamsplooien. Er bestaan ook vormen van volwassen acne; acne tarda is bijvoorbeeld een type dat voorkomt bij vrouwen rond de 30 en acne conglobata is een heftige vorm van acne die veelal voorkomt bij volwassen mannen en vaak littekens achterlaat. 

Nee, over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk, maar huidtherapeutische behandelingen worden soms wel als gevoelig ervaren.

Bij Roots Clinic wordt je behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken.